קבלן שיפוץ בניינים

חידוש טיח

הצורך בחידוש הטיח ותיקונו עשוי לנבוע ממגוון רחב של סיבות כמו נשירת הטיח כתוצאה מחלודה אשר פגעה בברזלי הזיון שתפחו והובילו לדחיקתו של הטיח החוצה בתקרות מבנים ישנים, כתמי רטיבות המובילים להתרופפותו של הטיח הישן ולנפילתו, התבקעותו והתקלפותו, וכן ליקויים בעבודת הטיוח במבנים חדשים, סדקים במעטפת חיצונית של הבניין, הצורך בחידוש מערכת האיטום החיצונית וכדומה. על מנת להבין את חשיבותה של עבודת הטיוח יש צורך בהבנת תפקידו של הטיח במהלך הבניה. הטיח הינו תערובת של מלט עם טיט, אליה מוסיפים תוספים למיניהם כגון דבק לטקס או דבק גי בונד על מנת לחזקה. החומרים המרכיבים את הטיח מגיעים בשקים נפרדים, ובמהלך העבודה מכינים את התערובת בתוספת מים על פי היחסים הנדרשים.

חשיבותה ותפקידה של עבודת הטיח

בכל פרויקט בנייה מגדירה עבודת הטיח באופן ברור וחד את המעבר משלבי הבנייה והשלד אל תחילתם של שלבי הגמר במהלך שיפוץ בניין קיים או בנייתו של בית חדש. תפקידו של קבלן הטיח מהווה את אחד מהתפקידים המכריעים ביותר בתהליך התקדמותו של פרויקט הבנייה. עבודתו של הטייח מציינת, למעשה, את סיום שלב השלד בבניית המבנה, וסיום שלב הכנת התשתיות השונות כמו חשמל, מים וכדומה, ואת הרגע שלפני התחלת עבודות הגמר. חשוב להדגיש כי עבודת הטייח הינה שלב הכרחי ובלתי נפרד בכל שיטה וסוג של בנייה הנהוגה כיום. תפקידו המרכזי של הטייח הוא יישור קירותיו של הבית, הן מבחינת קירות הפנים והן מבחינת המעטפת החיצונית של המבנה, והכנת הקירות לקראת שלבי הצביעה הסופיים, קרי שליכט חוץ צבע לקירות הפנים וכדומה.

ייעודו של הטיח במבנה

לאלו שמבינים בתחום תישמע השאלה "למה בעצם צריך טיח?" ללא ספק כשאלה רטורית. הטיח מהווה את החיפוי הבסיסי של הקירות. על מנת להטיב להבין את תפקידו וחשיבותו של הטיח, ניתן לערוך הקבלה אל גוף האדם: שלד המבנה מתפקד כמקבילה לעצמות ונושא את משקלו של המבנה. הטיח משמש כשרירים אשר עוטפים ומגנים על השלד. את הצבע והשליכט ניתן לדמות כעור חיצוני שתפקידו לעטוף את מערכת המבנה. תפקידו המרכזי של הטיח הוא חיזוק ואיחוי השלד. פעולת הטיוח עצמה מתבצעת במספר שלבים שמטרתם לקשור יחדיו את הקירות ולחזקם. התערובת ממנה מורכב הטיח מכילה חומרי מיצוק והקשחה, שתפקידם להתחבר אל הבטון והבלוקים או לחלופין אל לוחות החיפוי. יחד עם זאת, לטיח מגוון רחב של תפקידים משמעותיים נוספים.

תפקידו של הטיח ביישור קירות ותיקון טעויות ביצוע

לא אחת נוצרות סטיות ועקמומיות במהלך בניית הקירות, כשאל הפגמים הללו ניתן להוסיף גם את פעולות החציבה למיניהן שנעשות בעת התקנת צנרות, פעולות אשר יוצרות "פצעים" בשלד. אחד מתפקידיו של הטיח הוא יישור וחפוי הקירות לפני שלב עבודות הגמר. כמו כן, קורה לא אחת שפרויקט הבנייה מצריך שינויים כגון הוספת שקעי חשמל, הזזת נקודות מים ועוד. תפקידו של הטיח בנסיבות הללו הוא לכסות על כל השינויים, התיקונים וטעויות הביצוע. הטיח או השליכט משמש גם לכיסוי ואיטום מעטפת חוץ של המבנה. הטיוח כולל מספר שלבים, כשהשלב הראשוני מתחיל עם ניקוי כל השאריות והפסולת מן הקירות, לרבות ברזלי קשירה, מסמרים, צנרת חשופה ובליטות.

שלבי הטיוח

לאחר השלב הראשוני של הניקוי מגיע שלב "הרבצה", שבו מתיזים על השלד החשוף את שכבת היסוד שמטרתה לקשור את הטיח אל השלד ולחזק אותו. כששכבת ההרבצה מתייבשת מתחיל השלב המרכזי של הטיוח, שכולל מריחת טיח שחור ויישור הקירות באמצעות מסרקים, חוטי סימון וסרגלים. כשהטיוח נוגע אל קירותיו הפנימיים של הבית מבצעים לעתים פעולת טיוח נוספת המכונה "טיח לבן", בהתאם לאופי העבודה וסוג החדר. השלבים הנוספים בטיוח חוץ הם שלב הפריימר ושלב השליכט. שלב הפריימר (היסוד) משמש כבסיס לשלב הסופי והאחרון של מריחת השליכט, ומהווה כחומר מקשר בין הטיח לבין השליכט. חשוב להקפיד על התייבשותו מוחלטת של הפריימר בטרם ניגשים אל מריחת השליכט, שנועד לציפוי מעטפת המבנה ולעתים אף את קירותיו הפנימיים.

חשיבות עבודתו של הטייח

בין אם הדבר נוגע אל נפילות טיח ישן, סדקים במעטפת חיצונית, או טיוח קירות וחידוש מערכת איטום חיצונית, חשוב מאוד חשוב לזכור כי עבודתו של הטייח הינה בגדר אחת העבודות המרכזיות והחשובות ביותר, ואין להקל ראש בנושא ולנסות ולחסוך בטיב החומרים או בעבודת הטיח. עבודת הטיח, שלבי העבודה והרכב החומרים חייבים להתאים לשיטת הבנייה, גילו של המבנה ולאופיו הספציפי של השיפוץ, וכל עבודת טיח שבוצעה שלא כהלכה, אזי קשה מאוד לשנותה או לתקנה.

השאירו פרטים ומיד נחזור אליכם עם הצעת מחיר!
Call Now Button