שיפוץ חזית בניין להעלאת ערך הנכס

אין צורך בנתוני נדל"ן ובהבנה פיננסית על מנת להסכים כי דירה מושקעת הממוקמת במבנה מיושן ומוזנח מאבדת מערכה. בנסיבות הללו, משמעות הדברים בהיבט הכלכלי היא ששיפוץ חזיתות מבנים מוגדר כהשקעה משתלמת לאורך טווח. הנתונים הסטטיסטיים מראים שפעולות שיפוץ עשויות להעלות את ערך הנכס של כל דייר בטווח שבין 5%-15% ולעתים אף יותר.

שיפוץ ושיקום חזיתות מבנים לרוב אינו מסתכם בצביעת המעטפת לצורך שדרוג אסתטי בלבד, ועשוי לכלול תיקון מעטפת רחבה של ליקויים החל משיקום העמודים, בטון וטיח מתפוררים, דרך חידוש מעטפת המבנה באמצעות שפריץ חיפוי אבן, פסיפס, שיש וכדומה, או לחלופין צביעה בשליכט צבעוני, טיח אקרילי וכיוצא בזה, בהתאם לבחירתם ותקציבם של דיירי הבית. לעתים נדרשות גם עבודות לאיטום הגגות והקירות כמו גם חידוש המראה הפנימי שכולל את דלת הכניסה, מערכת האינטרקום, הלובי וחדר המדרגות.

ההבדל שבין שיפוץ לבין שיקום בניין

חבילת השיפוץ עשויה לכלול בתוכה גם שיפוץ מגוונים נוספים כגון ריצוף חדש או ליטוש המדרגות ופוליש, החלפת ארונות החשמל, חידוש אספלט החניה, שיפוץ שבילים, החלפת נקודות חשמל ותאורה, צביעת המקלט ועוד. חשוב לדעת ששיקום מבנים שונה מעבודות שיפוץ שגרתיות, ודורש מיומנות רבה ויישום קפדני. בשונה מעבודות שיפוץ שמטרתן המרכזית הינה בדרך כלל אסתטית, נועדו פעולות השיקום לחזק את הקונסטרוקציה של המבנה לאורך זמן של שנים, וכוללות חיזוק ואיחוי אלמנטים במבנה, שיקום בטונים וברזלי זיון.

שיפוץ חזית בניין מבלי שנעשו עבודות שיקום מתאימות על פי מפרט טכני ובליווי הנדסי לכל אורך הפרויקט כמוהו כמתן משככי כאבים לחולה הלוקה במחלה קשה, כשלרוב נחשפים הליקויים בחלוף מספר שנים מתום השיפוץ, והדבר מצריך השקעה כספית נוספת לצורך שיקומו של המבנה באופן תקני. ניתן למנוע את התרחיש על ידי התקשרות עם חברה קבלנית אמינה ומוכרת אצל רשם הקבלנים, המעסיקה בשורותיה מהנדס קונסטרוקציה ואנשי מקצוע שהוכשרו לעסוק בתחומם.

מעוניינים בקבלת הצעת מחיר לחצו כאן קבלן שיפוץ בניינים.

שיפוץ חזיתות מבנים- אמצעי המימון

אחד המכשולים המרכזיים העומדים בדרך לשיפוץ חזיתות המבנים הוא עניין המימון. מדובר בעלויות כספיות בלתי מבוטלות, הדורשות את הסכמתם של מרבית הדיירים. על אף העובדה שבהיבט המשפטי עומד המחוקק לצד דיירי הבניין המצדדים בשיפוץ, בעיקר כשהעניין נוגע לשיקום המבנה, התערבות משפטית איננה מומלצת, מהסיבות שהיא עלולה להיגרר לאורך של שנים ממושכות, ולהוביל לסכסוכי שכנים והוצאות כספיות מיותרות.

יישנן כיום מספר אפשרויות למימון השיפוץ או השיקום כגון האגודה לתרבות הדיור, פרויקט תמ"א 38, חברות עירוניות או הלוואה בנקאית. האגודה לתרבות הדיור מציעה מספר מסלולי מענקים לצורך שיפוץ בתים משותפים, כשהמסלולים השונים וגובה המענקים תלויים במצבם של הבניינים ושנת הקמתם. אופציית ההלוואה הבנקאית מהווה מעיין משכנתא ודורשת את משכון הנכס ועמידה בתנאי הבנק המלווה בהתאם לשווי הנכס.